
ويژگيهاي يک سيستم مالي خوب
بررسيهاي تاريخي نشان ميدهد؛ که يک سيستم مالي خوب، بايد ويژگيهاي زير را داشته باشد:
1- بخش عمومي خوب و مديريت مناسب بر بدهي آن: يک بخش مالي خوب بايد اولويتها را در هزينه عمومي تعيين نمايد؛ درآمد کافي براي تأمين مالي آنها را به طور کارا فراهم سازد، و در صورت نياز به قرضهي عمومي، خدمات مربوط به آن را به شيوهاي ارائه نمايد که اعتماد سرمايهگذاران و خريداران اوراق قرضه را جلب و آن را حفظ کند.
2- نظام مالي باثبات: پول به عنوان واحد سنجش، وسيله مبادله، وسيله ذخيرهي ارزش، و ابزار پرداخت بدهيهاي معوقه، مفيد ميباشد. وظايف چهارگانه پول در صورت نوسان و کاهش پيشبيني نشده ارزش آن، مخدوش ميشود و ريسک سرمايهگذاري را افزايش ميدهد. نتيجهي اين امر، کاهش سرمايهگذاري و به دنبال آن، کاهش رشد اقتصادي است.
3- وجود بانکهاي متنوع
4- بانک مرکزي: بانک مرکزي از طريق تنظيم مقررات و اعمال نظارت بر بانکها، از بسياري از مشکلات جلوگيري نمايد. به عبارتي ميتوان گفت استقلال بانک مرکزي براي ايجاد يک سيستم مالي خوب يک اصل اساسي است.
5- بازار سهام خوب: بازارهاي سهام انتشار اوراق قرضه خصوصي و دولتي و همچنين انتشار اوراق سهام خصوصي را تسهيل ميکنند.( دادگر،1388)
2-10-1تاثیر بحران مالی جهانی بر اقتصاد ایران
اقتصاد ایران همچون رایانهای است كه به شبكه جهانی اینترنت وصل نیست؛ هم از منافع گسترده و عظیم داشتن ارتباط اینترنتی بی بهره است و هم از ویروسها و بدآموزیهای آن در امان میباشد، زیرا در حال حاضر در كمترین تعامل و ارتباط با جهان به سر میبرد. با این همه، بحران مالی گستردهای كه از آگوست 2007 بازارهای مالی جهان و اقتصاد بسیاری از كشورها را در معرض خطر جدی قرار داده و در سپتامبر 2008 تصویر كامل آن چهره نموده است و با ورشكستگی تدریجی بانكها و بنگاه های مالی خود را نمایان ساخته،سه اثر بزرگ غیرمستقیمبراقتصادجمهوریاسلامیایرانداشتهوخواهدداشت: (بهکیش،1387)
1- بحران مالی و بویژه بحران كمبود نقدینگی، كم ارزش شدن صندوقهایی كه در كالاهای اساسی و از جمله نفت سرمایه گذاری میكردند و كاهش رشد اقتصادی در عمده كشورهای پیشرفته و متعاقب آن كاهش مصرف، قیمت كالاهای اساسی و بویژه نفت را بشدت كاهش داده است. آثار كاهش قیمت بعضی از كالاهای اساسی از قبیل فولاد و مس، باعث پایین كشیده شدن شاخص بورس اوراق بهادار تهران شده، اما مهمتر از همه اینها برای اقتصاد ایران، كاهش قیمت نفت است. دولتی كه قیمتهای نفت 140 دلار را تجربه كرده است و در افق، قیمتهای 200 دلار را پیش بینی می كرد، حالا باید خرج و دخل خود را با نفت بشكه ای 65 تا 70 دلار (اگر قیمتها پایین تر نرود) منطبق كند و این برای دولتی كه به خرج كردن تمایل و عادت دارد،امریبسیاردشواراست. (بیگدلی،1387)
لینک جزییات بیشتر و دانلود این پایان نامه:
More Stories
ادامه تحصیل در کشور کانادا
پایان نامه درباره حقوق متهم/منابع حقوق متهم
شناسايي ادله ديجيتال//پایان نامه ادله دیجیتالی