از بین بردن دیابت با چربیهای خوب | بیماری

محققان دسته جدیدی از چربیها رو ایجاد کردن که با کاهش التهاب و کنترل مقدار قندخون دردیابت در رابطه هستن. چربیها مثل کلسترول معمولاً واسه سلامت  ضرر دارن ولی در سالهای گذشته معلوم شده که همه چربیها مضر نیستن مثلا اسیدهای چرب امگا ۳ که در روغن ماهی هست، واسه سلامت  آدم به درد بخوره.

پروتئین Glut4به سمت سطح سلول حرکت می کنه تا انتقال گلوکز از خون به داخل سلول رو پس از خوردن غذا آسون کنه، ستون چپ کل این روند رانشان میده .

محققان انستیتو Salkومرکز پزشکی  Deaconess  دربوستون گروه جدیدی از مولکولها رو کشف کردن که درچربی آدم و موش تولید شده و با دیابت مقابله  می کنه.

محققان به این نتیجه رسیدن که تجویز این چربی جدید به موشهایی که به دیابت نوع ۲ گرفتار شدن  دلیل کاهش مقدار قند خون در این حیوانات  می شه، یافته های این تحقیق در مجله Cell(9 اکتبر ۲۰۱۴) منتشر گردید.

غلظت این چربیهای جدید که FAHFAsیا fatty acid hydroxy fatty acidsنام دارن  در افرادیکه  در مراحل ابتدایی دیابت قرار دارن کم میشه، درموشهایی که به دیابت مقاوم هستن مقدار اون  بمراتب نسبت به حالت عادی زیاد شده.

پرفسور Saghatelianمیگه: براساس بیولوژی این مولکولها ما می تونیم گروه چربیهای FAHFAsرو  به فهرست  کوچیک چربیهای به درد بخور بیافزاییم. این چربیها بسیار خیلی مهم هستن چون اونا  می تونن التهاب رو کم کنن پس  ما می تونیم  درمانهای جدیدی رو با این مولکولها واسه  بیماریهای التهابی مثل کرون و آرتریت روماتوئید و دیابت بسازیم.از اونجائیکه  غلظت چربیهای FAHFAsدرسلولها  خیلی کم و قابل تشخیص نبود قبل از این محققان توجهی به این نوع از چربیها نکرده بودن. با به کار گیری تکنولوژیهای پیشرفته طیف سنجی جرمی، پرفسور Saghatelianو پرفسور Kahnتونستن مولکولهای FAHFAsرو موقع بررسی چربیها درموشهای مقاوم به دیابت پیدا کنن (موشهای مقاوم به دیابت به وسیله دکتر Kahnپرورش پیدا کرده بودن).

دکتر Kahnمیگه: ما موشها رو بروش مهندسی طوری تغییر داریم که تعداد  بیشتری حامل گلوکز یعنی  Glut4در چربیهایشان داشته باشن  چون قبل از این فهمیدیم  وقتی که مقدار این حاملین  کم میشه، افراد مستعد دچار شدن به دیابت می شن.

محققان در بررسی چگونگی اثر افزایش حاملین  گلوکز بر دیابت فهمیدن دراین موشها فعالیت  انسولین بهبود پیدا کرده، سنتز اسیدهای چرب بیشتر شده و در نتیجه کمتر به دیابت گرفتار می شه. محققان می خواستن بدونن چه یه جور  از چربیها  در این مسئله  نقش دارن. خیلی از چربیهای دیگه از پایهً بین موشهای طبیعی وموشهای مقاوم به دیابت مشابه بودن اما محققان فهمیدن غلظت چربیهای FAHFAs، شونزده برابر در موشهایی که در برابر دچار شدن به  دیابت مقاوم هستن، زیاد شده اینجور فرق  بزرگی بسیار قابل توجه بود.

پرفسور Saghatelianمیگه: پس  از این مرحله ، با به کار گیری طیف سنجی جرمی وسنتز شیمیایی به بررسی ساختار این گروه از چربیها پرداختیم و ما گروه به طور کاملً جدیدی از چربیها رو با به کار گیری این روشها کشف کردیم.

وقتی که محققان متوجه فرق غلظت FAHFAsبین موشهای طبیعی و موشهای مقاوم به دیابت  شدن به نکته مهم دیگری  هم رسیدن، اونا فهمیدن وقتی که  به موشها چربیهای FAHFAsرو می خورانند مقدار قندخون اونا افت کرده و اندازه انسولین  افزایش  پیدا میکنه که این  نشون دهنده ارزش  درمانی بالقوه چربیهای FAHFAsاست.

محققان واسه بررسی اثر  FAHFAsدرانسان به اندازه گیری مقدار FAHFAsدرافراد مقاوم به انسولین  پرداختن، اونا فهمیدن مقدار این نوع چربی در بافت چربی و در خون این افراد  نسبت به افرادعادی کمتره این موضوع  نشون میده شایدً کاهش غلظت FAHFAsمی تونه منتهی به دچار شدن به دیابت شه. به گفته پرفسور kahnبنظر می رسه افزایش غلظت این چربیها از راه چندین ساختار اثر می کنن.

 وقتی که مقدارقندخون زیاد می شه  مثلا پس از خوردن غذا، بافت چربی سریع ترشح هورمونی رو تحریک می کنه که به پانکراس  پیام ترشح انسولین رو میده. هم اینکه این گروه جدید چربیها مستقیماً جذب قند به وسیله سلولها رو تحریک کرده و پاسخای التهابی در بافت  چربی وسایر نقاط بدن رو کاهش میدن. ترکیب این اثرات موجب می شه این نوع از چربیها کاندید خوبی واسه تولید دارو  باشن.

گذشته از پایین بودن غلظت چربیها FAHFAsدرسبزیجات و میوه جات و غذاهای دیگه و برخلاف بقیه چربیهای به درد بخور دیگه، این چربیها در بدن تولید و تجزیه می شن، پس میشه داروهای جدیدی  رو واسه هدف قرار دادن مسیرهای  سنتز یا تجزیه این لیپیدا طراحی و تولید کرد.

در این مقاله جدید، محققان هم اینکه گیرنده های سلولی  این چربیها رو شناسایی کردن. مولکولهای  FAHFAsبا اتصال به این گیرنده های GPR120مقدار گلوکزی رو که به وسیله سلولهای چربی جذب می شه تنظیم می کنن. محققان  تصور می کنن افزایش  مقدار FAHFAsممکنه راهی واسه فعال کردن گیرنده های GPR120واسه درمان یا پیشگیری از دیابت  باشه.

به گفته پرفسور Saghatelian: این کار نشون داد تغییر غلظت  FAHFAsیه کارکرد جدید در دیابته که قبل از این به دلیل نامعلوم موندن  این گروه از چربیها به اون  توجه نشده بود، ما با امید به اینکه این کشف به تولید داروهای جدیدی که بتونه مدیریت  قندخون رو بهتر کنه، کمک کنه.

پرفسور kahnمیگه: از اونجائیکه  ما می تونیم  کاهش غلظت  FAHFAsرو در خون افراد قبل از دچار شدن به دیابت تشخیص بدیم ، می تونیم  از این نوع چربی به عنوان  یه بیان کننده تشخیص خطر دچار شدن به دیابت در مراحل بسیار ابتدایی استفاده کنیم.  در آزمایشات بعدی ما می خوایم  بدونیم  برگردوندن غلظت  این چربیها به حالت نرمال  قبل از دچار شدن به دیابت  می تونه  دلیل کاهش خطر دچار شدن به این مریضی و حتی  جلوگیری  از دچار شدن به اون شه.

منبع-diabetestma

منبع : hidoctor.ir

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *